4.1/5
Kontakt os

LEVERANS & RETURER

 

HUR FÖLJER JAG MIN ORDER?

När du har fått ett spårningsnummer kan du logga in på Mina Sidor och gå till din orderhistorik. Där kan du klicka på "spåra denna order" för att följa ditt paket. Om din order inte levereras inom utsatt tid ber vi dig att kontakta oss direkt. Det gör du enklast via Mina sidor.

 

SKICKAS MIN BESTÄLLNING I EN FÖRSÄNDELSE?

Alla enskilda varumärken hanterar deras egna försändelser. Om du har beställt varor från flera varumärken kommer de att levereras separat.

 

HUR LÅNG TID TAR LEVERANSEN?

Du kan se leveranstiden för din order i shoppingbagen och i check-out. De flesta levererar inom 3–5 arbetsdagar. Våran målsättning är att leverera inom utsatt tid, men ibland kan oväder, julrusch och andra omständigheter påverka leveranstiden. Vi hoppas att du har överseende om detta händer.

 

KAN JAG ÄNDRA NAMN ELLER ADRESS PÅ MITT PAKET?

Tyvärr kan du inte ändra namnet eller adressen på ett paket som är schemalagt för leverans. Paketet skickas vanligtvis till ett postombud kopplat till det angivna postnumret.

 

KAN JAG ÄNDRA ELLER AVBESTÄLLA EN ORDER?

Tyvärr kan du inte avbeställa eller ändra en order. Vill du ändra storlek, färg, eller kanske köpa något helt annat, kan du returnera varan och göra en ny beställning. När vi har mottagit och godkänt din retur kommer du att återbetalas inom 14 dagar.

 

NÅGOT ÄR FEL MED MIN ORDER, VAD SKA JAG GÖRA?

Om du upptäcker ett fel på din vara kan du kontakta oss via Mina Sidor. Logga in på Mina Sidor och gå till Orderhistorik. Välj den order med varan du vill returnera, ange anledning för retur och beskriv felet på varan.

 

HUR RETURNERAR JAG EN VARA?

Har du fått en förbetald returetikett med din leverans kan du använda denna för att returnera din vara. Har du även fått ett returforumlär ska du fylla i denna och ange orsak till retur. Packa produkterna du vill returnera tillsammans med returformuläret i en kartong (använd gärna samma kartong som varorna levererades i), placera returetiketten på kartongen och lämna in paketet hos ditt postombud.

Saknar du en förbetald returetikett är det fortfarande enkelt att returnera din vara, följ bara stegen nedan.

 

1. Logga in på Mina Sidor och gå till Orderhistorik.

2. Välj den order med varan du önskar att returnera och klicka på Fråga säljaren.

3. Säljaren skickar en förbetald returetikett.

4. Packa varan du vill returnera i en kartong (använd gärna samma kartong som varan levererades i), placera returetiketten på kartongen och lämna in paketet hos ditt postombud.

 

När vi har mottagit och godkänt din retur kommer du att återbetalas inom 14 dagar. Kom ihåg att spara inlämningskvittot du får av postombudet för att kunna spåra din retur.

 

Vänligen notera att säljaren inte accepterar returer av underkläder, badkläder, piercingsmycken, skönhetsprodukter eller kosmetika på grund av hälso- och hygienskäl, om inte annat överenskommits med säljaren.

 

HUR MYCKET KOSTAR EN RETUR?

Afound erbjuder fria returer med 14 dagars ångerrätt.

 

KAN JAG BYTA VAROR?

Tyvärr kan du inte byta varor, även om det gäller storlek eller färg. För att byta en vara behöver du returnera varan och göra en ny beställning.

 

KAN JAG BYTA ELLER LÄMNA TILLBAKA PRODUKTER JAG KÖPT ONLINE I EN BUTIK

Du kan tyvärr inte byta eller lämna tillbaka en vara i du köpt online i butik. Läs mer om hur du returnerar en vara du köpt online under "Hur returnerar jag en vara?".

 

HUR LÅNG RETURRÄTT HAR JAG?

Du kan göra en retur inom 14 dagar räknat från dagen du tog emot varan. Läs mer om hur du returnerar en vara du köpt online under - Hur returnerar jag en vara?

 

KAN JAG RETURNERA SKÖNHETSPRODUKTER?

Ja. Vänligen notera, skönhetsprodukter kan endast returneras om varan återlämnas oanvänd med obruten förpackning. Om varan återlämnas i ett underkänt skick (skadad, använd, bruten förpackning) sker ingen återbetalning.

 

TRANSPORTRESTRIKTIONER FARLIGT GODS

Vi är glada att erbjuda dig ett brett sortiment av skönhetsprodukter, alltid till ett rabatterat pris. Men en del av dessa skönhetsprodukter innehåller lättantändliga ämnen och är därför klassificerade som farligt gods och har transportrestriktioner (t.ex. nagellack, vissa parfymer och trycksatta sprejburkar). Om du vill returnera produkter som innehåller lättantändliga ämnen gäller särskilda transportkrav.

 

RETURER

Om du vill returnera en produkt som klassas som farligt gods måste paketet vara märkt med farligt gods-symbolen. Om du inte använder originalemballaget kan du skriva ut en ny etikett. Denna etikett används för att informera speditören om att paketet innehåller lättantändliga ämnen och att särskilda transportkrav föreligger.

Observera att om du gör en retur UTAN farligt gods, måste du ta bort LQ farligt gods-etiketten från kartongen. Eventuell plombering på produkten skall även denna finnas kvar vid en retur. Vänligen fyll ut förpackningen med papper eller annat material för att förhindra skador på produkten.

 

CHECKLISTA

Packa produkten i en kartong med Farligt gods-etiketten. Om du använder originalemballaget från oss är etiketten redan på plats. Om du använder an annan kartong eller om etiketten är skadad behöver du skriva ut en ny.

 

Fyll ut förpackningen med papper eller annat material för att förhindra skador på produkten.

 

Följ de vanliga instruktionerna för byten/returer som finns på din följesedel.

 

Vänligen notera, skönhetsprodukter kan endast returneras om varan återlämnas oanvänd med obruten förpackning. Om varan återlämnas i ett underkänt skick (skadad, använd, bruten förpackning) sker ingen återbetalning.